UNDER THE SURFACE (JOOST LIJBAART) met Miin Triuwa Jazz, etnische en elektronische muziek

Laden Evenementen

UNDER THE SURFACE (JOOST LIJBAART) met Miin Triuwa Jazz, etnische en elektronische muziek

UNDER THE SURFACE (met JOOST LIJBA ART) met Miin Triuwa

De Nederlandse groep Under the Surface presenteert hun derde album: Miin Triuwa
Mijn Trouw

Na de eerste twee volledig vrij geïmproviseerde albums van de groep, Under the Surface (2017) en Trinity (2019), beiden voor een Edison genomineerd, zet Under the Surface een volgende stap met een volledig gecomponeerd album: Miin Triuwa.
Sinds de oprichting van Under the Surface in 2016 heeft de band internationaal veel succes beleefd. Drummer Joost Lijbaart zag al vroeg de potentie van de groep en wist meer dan 160 concerten in 22 landen op 4 continenten te organiseren: van Afrika tot Zuid-Amerika, Azië, het Midden Oosten en Europa. Geïnspireerd door de vele reizen en culturen waarmee de groep in aanraking kwam, ontwikkelden zij een unieke improvisatietaal, een combinatie tussen jazz, etnische en elektronische muziek. 

Met Miin Triuwa begeeft Under the Surface zich op een nieuwe muzikale reis met composities van gitarist Bram Stadhouders. Hij schreef een suite van zes stukken waarin de karakters en kwaliteiten van de bandleden boven zichzelf uitstijgen. De improvisaties die immer aan verandering onderhevig zijn en die de groep zo karakteristiek maakte, worden nu gevat in een stevig muzikaal statement dat laat horen waar de band voor staat. In plaats van op reis naar andere werelden, keek de groep met dit project naar binnen en onderzocht hoe hun eigen roots invloed hebben op hun muziek.

Under the Surface heeft een gezamenlijke drang om tot een universele essentie van de verschillende culturen te komen. Zo werd voor deze compositie de verbinding gelegd met onze eigen “vergeten” middeleeuwse taal. Vocaliste Sanne Rambags deed met behulp van linguisticus Peter-Alexander Kerkhof en het Instituut voor de Nederlandse taal onderzoek en schreef teksten voor het album in het Oudnederlands. De taal die tussen ca. 600 en ca. 1150 na Christus in Nederland werd gesproken en qua klank verwant is aan het Gaelisch en IJslands. 

Topkwaliteit in de kerk van Beets!

Sanne Rambags – zang & teksten;  Bram Stadhouders – gitaar & composities

Joost Lijbaart – drums en organisatie; Ted Masseurs – geluid

november 12 2021

Details

Datum: 12 november
Tijd: 20:00
Kosten: €17.50
Evenement Categorie: ,

Locatie

de Kerk van Beets

Beets 51
Beets, 1475 JD Nederland

+ Google Maps