MARLIES RUIGROK met Azul 
Muziektheatervoorstelling

Laden Evenementen

MARLIES RUIGROK met Azul 
Muziektheatervoorstelling

MARLIES RUIGROK met Azul 


 “Ik sta in de tuin van Casa Azul, het huis van Frida Kahlo, de Mexicaanse kunstschilder Ik ben omgeven door blauwe muren, deuren en kozijnen. Een energiek soort blauw, intens, levendig, elektrisch. Het leven van Frida was zwaar en somber, maar tegelijkertijd, of misschien wel daardoor kleurrijk, krachtig en vol passie. Ik ruik de pas gevallen regen en voel de zon op m’n gezicht.”

AZUL is een muziektheatervoorstelling over de moed die het vraagt om de diepste emoties tot in je uiterste haarvaten te durven ervaren. Vanuit het verlangen om het uiterste uit het leven te halen, neemt Marlies je mee in haar poging daartoe. Want wat gebeurt er als je afdaalt in je gevoel en niks uit de weg gaat? Durf je je diepste emoties? Durf je dat risico? Durf je onvoorwaardelijk? Je verdriet te drinken, te dansen met je angsten en je vol overgave te storten in de liefde?
Geïnspireerd door het sociale leven, de verhalen en muziek van Mexico en Latijns-Amerika maakte Marlies een indrukwekkende voorstelling waarin ze zingt, zoekt, vraagt, raakt, ontroert en overrompelt met een keur aan muziekstijlen en een ongewone begeleiding van tuba, drums en piano.

Marlies speelde de afgelopen jaren diverse rollen in uiteenlopende producties.
AZUL is haar eerste eigen voorstelling, waarmee ze direct veel lof oogst. Ze won de Entreeprijs 2019 op Festival Boulevard en werd wegens succes binnen éen week van de kleine naar de grote zaal in Theater De Naald verplaatst, waar ze uiteindelijk een uitverkochte zaal plat speelde. Klaar om heel Nederland te veroveren! 

Een nieuwe ontdekking komt naar de kerk van Beets!

De pers:

 • “Haar veelzijdigheid, energie en talent maken Marlies als performer onontkoombaar en de poëzie en raakheid van haar teksten zijn prijzenswaardig.”
  Jury Entreeprijs, Festival Boulevard
 • “Ruigrok is een sterke theatrale persoonlijkheid en begenadigd zangeres. Ze weet met alle genres raad en is een genot om naar te luisteren.”
  Theaterkrant 
 • “Het combo ondersteunt de leading lady naadloos in timing en dynamiek. De arrangementen klinken fris met een prachtrol voor de tuba.”
  Jury Entreeprijs, Festival Boulevard
 • “Een ijzersterk trio van musici.”
  Theaterkrant

Regie: Ruut Weissman  | Muzikale leiding en arrangementen: Boudewijn Ruigrok | Piano: Andrea Vasi | Drums: Arend Niks | Tuba: Peter Keijsers | Foto: Emi Barendse

januari 30 2022

Details

Datum: 30 januari 2022
Tijd: 15:30
Kosten: €17.50
Evenement Categorie: ,

Locatie

de Kerk van Beets

Beets 51
Beets, 1475 JD Nederland

+ Google Maps