Live-uitzending vanuit de kerk van Beets: Alicia Berendse en Lies Braakman

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Live-uitzending vanuit de kerk van Beets: Alicia Berendse en Lies Braakman

Alicia Berendse en Lies Braakman

De kerk van Beets gaat dit weekend op voor het derde live stream concert.
Terug naar de basis met high end Klassiek!!!.

Wanneer u zondag om 15.30 uur op deze link klikt bent u via YouTube live verbonden met de kerk. Speciaal voor u, vrienden, sponsors en genodigden.

Om u in te wijden staan we wat langer stil bij beide musici.

Alicia Berendse en Lies Braakman

Londen, de Franse meesters en ambitie hebben Alicia Berendse (viool) en Lies Braakman (piano) met elkaar gemeen en dit heeft ze samengebracht.
Het begon met de wens om de vioolsonate van Debussy uit te voeren met een gelijkwaardige collega, om daarna samen als gedreven duo nieuw repertoire te ontdekken. De jonge musici kregen lessen op de Royal Academy of Music en de Guildhall School of Music and Drama. In 2015 waren zij al te horen op Radio4.

Het Programma

Bartok – Roemeense Dansen
Debussy – Sonate in G
Messiaen – Theme & Variations
Pärt – Spiegel im Spiegel 

Lies Braakman

Lies Braakman-Hogenhuis (1990) heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig kamermusicus, liedbegeleider en solist met als specialiteit Franse muziek uit de Fin de Siècle; ze won op elf-jarige leeftijd de eerste prijs op het Haydn Muziekfestival in Groningen met haar vertolking van Claude Debussy’s Rêverie.  In 2015 studeerde zij in Londen af en verhuisde ze terug naar Nederland, om in Amsterdam haar professionele carrière te vervolgen. Een ander hoogtepunt is de prachtige Bechstein die zij, ondersteund door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds, vanaf 2014 in bruikleen heeft.

Alicia Berendse

Nederlandse violiste Alicia Berendse (1992) is zowel kamer- en orkestmusicus. Zij maakt deel uit van het Behn Quartet, dat verbonden is aan de Chamber Music Fellows aan de Royal Academy of Music en als Associate Quartet aan de Royal Birmingham Conservatoire.  Met haar kwartet was zij winnaar van de Charles Hennen Prijs 2017 en won zij een prijs  “a young artist who shows exceptional promise’. Zij maakte haar Concertgebouw debuut in 2018. Naast haar werk met het kwartet speelt zij regelmatig met orkesten als het Aurora Orchestra, London Chamber Orchestra, Scottish Chamber Orchestra, LUDWIG en het Nederlands Kamerorkest.  Alicia studeerde in 2016 af aan de Royal Academy of Music in Londen. Extra bijzonderheid, Alicia bespeelt een onbekende 17e eeuwse Italiaanse viool in bruikleen en een Lamy stok waarvan de aanschaf mogelijk werd gemaakt door Stichting Eigen Muziekinstrument. 

Wij zijn blij met deze derde aflevering van een reeks van vier concerten. En natuurlijk hopen wij opnieuw op een volle “zaal”. Wilt u het concert later nog eens terugkijken dan kan dat ook. En als u ons initiatief goed vindt en/of het concert mooi vond zien wij graag uw reactie tegemoet, bijvoorbeeld in de vorm van een vrijwillige bijdrage op rekening NL92RABO 0154873934 t.n.v. Stichting Vrienden van de Beetser Kerk

Aangeboden door de Stichting Vrienden van de Beetser Kerk en de Culturele Commissie van de Plaatselijke Commissie Beets

Wilt u de vorige concerten bekijken dan kan dat via onderstaande links.

Heleen Hulst, Gerard Bouwhuis en Guus Janssen

Tonia en Frits Grimbergen

Matangi Quartet – Composing a Fugue Suddenly Interrupted by the Ghost of Franz Liszt | #90Seconds

Matangi Quartet – Light at the end of the tunnel – Chiel Meijering | #90Seconds

Matangi Quartet – Wupatki – Jacob Ter Veldhuis | #90Seconds

Matangi Quartet – Secret Melody – Markus Reuter | #90Seconds

mei 24 2020

Details

Date: 24 mei 2020
Time: 15:30
Evenement Categories: ,

Organisator

Grote kerk van Oosthuizen