Live-stream concert op zaterdag 6 juni om 20:30 uur: Het Zooitje Ongeregeld treedt op!


Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Live-stream concert op zaterdag 6 juni om 20:30 uur: Het Zooitje Ongeregeld treedt op!


zootje-ongeregeld

Het begon allemaal tijdens de kermis van Oosthuizen in 2013. In een schuur in Oosthuizen werd een kermisborrel georganiseerd. De sfeer zat er goed in maar er miste nog iets. Terwijl de alcohol rijkelijk vloeide viel het oog van een paar muzikanten op een stoffige oude piano in de hoek. Rik Jurriaans uit Beets opende de klep en begon te spelen. Zijn tweelingbroer Tom haalde, z’n toevallig aanwezige, gitaar uit z’n auto en speelde mee. De Edamse Wim Zwiers vond in de oude koeienstal een koebel en besloot erop te rammen. Het Zooitje Ongeregeld was geboren. Het dak ging eraf en het werd een optreden waar nog lang over nagepraat werd.

De jaren daarna werd het een traditie om tijdens de kermis een optreden te geven. Het was lange tijd een goed bewaard geheim, totdat de mannen vaker gevraagd werden om feestjes muzikaal te omlijsten. Zo stonden de mannen al eerder op het Harvest Moon festival en het jaar daarna verzorgden ze de muziek tijdens een sprookje op het water. Hierbij maakte het publiek een vaartocht door Beets en luisterde ze naar het sprookje van Beets begeleid door passende muziek. De Vrienden van de Kerk van Beets wilden het Zooitje Ongeregeld horen tijdens de vriendenvergadering in maart. De mannen hadden al flink gerepeteerd, maar een dag voor het optreden was daar de persconferentie van premier Rutte. Het optreden ging niet door vanwege de coronacrisis. “Dat was ontzettend jammer want we keken er echt naar uit”, aldus Wim Zwiers. “Om in zo’n mooie kerk te spelen met een prachtige akoestiek is bijzonder”, vult Rik aan. “Het is een van de mooiste kerkjes van Noord-Holland en voor mij was het ook een thuiswedstrijd.”

De mannen spelen muziek van The Beatles, Bruce Springsteen, The Rolling Stones en The Beachboys. Dankzij de technische wonderen van deze tijd komt er toch een optreden van het Zooitje Ongeregeld. Het is dan misschien wel zonder publiek, maar dankzij Youtube is het voor iedereen te volgen. “Om de mensen te laten zien dat de cultuur in de kerk niet stilstaat en omdat we aan ze blijven denken en ze iets willen bieden, organiseren wij, samen met de Stichting Vrienden van de Beetser Kerk, toch optredens”, aldus Dick Knip van de Culturele Commissie. “Deze keer dus muziek uit eigen dorp.” Het optreden van Het Zooitje Ongeregeld is te bekijken op zaterdag 6 juni op het Youtube-kanaal Kerk Beets.

Tom Jurriaans: “Het zal wel vreemd zijn om zonder publiek te spelen maar het is ook een erg leuke uitdaging.”

 

Bekijk hem hier

 

juni 06 2020

Details

Date: 6 juni
Time: 20:30
Cost: Gratis
Evenement Categories: ,

Venue