Cultureel programma 2013-2014 kerk Beets

2013


29 september, aanvang 15.30 uur - € 17,50

Frank Sinatra in Beets!

De Schoorlse Big Band o.l.v. Erik Blok ontvangt gastsolist Paul van Kessel

Naast het geweldige geluid van de Big Band zingt Paul met muzikale passie vele bekende Sinatra-nummers. Hij is de aangewezen vertolker van Sinatra's repertoire en is een performer in hart en nieren. U zult er van genieten!


20 oktober, aanvang 15.30 uur - € 17,50

"Just the Two of Us"

Margriet Eshuijs en Maarten Peters, twee heel bijzondere stemmen en twee unieke instrumentalisten, met op de achtergrond Co Vergouwen, staan borg voor een verrassende middag 'samen solo'. Naast eigen repertoire (zoals House for sale) vertolken zij liedjes van onder andere Sting, Fleetwood Mac, The Beatles en Dusty Springfield. Een feest van herkenning!


Let op, de eerder geplande voorstelling van Porgy Franssen, Novecento, op 24 november is vervallen. Op 10 november is er een nieuwe voorstelling van Porgy


10 november, aanvang 15.30 uur - € 20,00

Porgy Franssen met "Schaak"

Porgy heeft een nieuwe theatervoorstelling gemaakt naar het boek Schachnovelle (1941, Stefan Zweig). De premiëre is in Beets!. Reserveren aanbevolen!

Zijn zus, Irm Franssen, exposeert tegelijkertijd met bijzondere objecten in de kerk.


22 december, aanvang 15.30 uur - € 12,50

Christmas in close harmony!

Drie dames in blue en vier heren in black brengen traditionele en tegendraadse kerstliederen met passie en plezier. Barbershop SPAM en Ladies in Blue hebben a capella en close harmony tot kunst verheven: de dames en heren zullen u zeer verrassen.

Traditioneel afgesloten met soep en glühwein.


2014


5 januari, aanvang 15.30 uur - € 12,50

Een sprankelend Nieuwjaarsconcert met OOSTERDOK 4!

Met een gemiddelde leeftijd van 17 jaar is Oosterdok 4 vermoedelijk het jongste jazzkwartet van Nederland. Oosterdok 4 is opgericht in het voorjaar van 2011 en speelde sindsdien reeds op tientallen grote en kleine jazzpodia waaronder het North Sea Jazz Festival 2013, het Goois Jazz Festival 2012 en 2013, Roermond Swingt 2012 en 2013, de Rode Hoed en de Balie. In 2012 won het kwartet een eerste prijs op het Prinses Christina Concours. De jury roemde hun volwassen samenspel en hun melodisch, harmonisch en ritmisch voorstellingsvermogen. Zij spelen in de stijl van John Coltrane. Saxofonist Gideon Tazelaar (16) en bassist Tijs Klaassen (20) zijn beiden tweedejaars student aan het Conservatorium van Amsterdam. Pianist Floris Kappeyne (18) en drummer Wouter Kuhne (17) doen dit jaar eindexamen en zijn leerling aan het Junior Jazz College, de jong talent afdeling van het Conservatorium van Amsterdam.

Laat u verrassen en breng met ons een toast uit op het jaar 2014!


9 februari, aanvang 14.00 uur - € 7,50

Poppentheater Hans Schoen speelt 'Een grote dikke pannenkoek'.

Met prachtige tafel-, hand-, stokpoppen en schimmen speelt Hans een wervelend spel over een voldane tante, een kieskeurig konijn, gulzig varken, pechvogel hengelaar en hongerige kinderen. Een vrolijke voorstelling en een juweeltje van eenvoud voor iedereen vanaf drie jaar.
Na afloop pannenkoeken eten!


16 februari, aanvang 15.30 uur - € 17,50

Beste meneer Halsema...

Marijn Brouwers brengt een prachtig muzikaal eerbetoon aan de 30 jaar geleden overleden Frans Halsema en maakt hem weer springlevend.

Zijn liedjes zoals 'Voor Haar' en 'Zondagmiddag Buitenveldert' passen perfect in deze tijd en verdienen het om weer gezongen te worden.


9 maart, aanvang 15.30 uur - € 17,50

Han Bennink met als gast Hans Dulfer: voor jazzliefhebbers een must!

Han Bennink - drumicoon, percussionist, multi-instrumentalist en beeldend kunstenaar.
Hans Dulfer - de man, de legende, de sax, Amsterdams schoffie, tough tenor, podiumdier

Dit unieke optreden van deze jazz-legendes in Beets mag u niet missen. Reserveren aanbevolen!


13 april, aanvang 15.30 uur - € 22,50

Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal


'Onze' internationale, ongeëvenaarde bandoneonspeler komt wederom naar Beets met pianist Juan Pablo Dobal: 'Spring is in the air and Tango is back in Beets'!

Samen zorgen ze ongetwijfeld voor een onvergetelijke afsluiting van het seizoen.